RUPPMANN - Crematieovens voor dieren - Ruppmann Verbrandingsinstallaties Benelux - Rue du Sablon 32 - 4711 Walhorn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

RUPPMANN - Crematieovens voor dieren

In Europa kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huisdieren te laten cremeren. In 1972 bouwde RUPPMANN al een eerste crematieoven voor dieren, gebaseerd op vele jaren ervaring op het gebied van ovenbouw voor crematoria en speciale verbrandingsovens. Toen daarna de dierencrematie in Duitsland onder de Duitse wetgeving voor vuilverbrandingsinstallaties (17. BImSchV) ingedeeld werd, kon deze markt niet meer bediend worden. Sinds 2006 engageren we ons weer in deze sector en hebben op basis van de crematieovens voor de mens een installatie ontwikkeld met de volgende componenten:

• Crematieovens in verschillende maten
• Warmtewisselaar voor een snelle afkoeling van de gassen
• Rookgasreiniging gebaseerd op het droogsorptie-proces


Het ovenontwerp voor deze ovens, voorziet in de behoefte om gezamenlijke en individuele crematies door te voeren. Met de bescherming van het milieu wordt natuurlijk rekening gehouden. De oven wordt voorzien van een ovendeur aan de voorkant waar een portaal afzuiging ervoor zorgt, dat er geen rookgassen uit de oven kunnen ontsnappen. De crematieoven is gebaseerd op een ovensysteem met meerdere verbrandingsruimtes met de volgende componenten:

• Hoofdverbrandingsruimte waar de stoffelijke resten worden verbrand
• Rookgasgeleiding onder de ovenbodem zodat deze verwarmd wordt
• Naverbrandingsruimte waar schadelijke gassen vernietigd worden
• Primair en secundair luchtverdelingssysteem
• Branders uitgevoerd in Low-NOx-Gasbranders voor de Hoofd- en naverbrandingsruimte


Met dit goed afgestemde systeem, kunnen de verbranding van de stoffelijke resten en de rookgassen buitengewoon goed doorgevoerd worden. direct na de oven wordt een warmtewisselaar ingezet, die de rookgassen snel afkoelt, zodat de vorming van dioxine en of furane vermeden wordt (novo synthese). De verbinding tussen de oven en de warmtewisselaar de oven zelf en de warmtewisselaar , zijn vervaardigd uit hoogwaardig vuurvast materiaal. Deze componenten worden ter plaatse gemetseld.

Voor de rookgasreiniging wordt het droogsorptiesysteem ingezet, waar additief (een mengsel uit actieve kool en kalk) geïnjecteerd wordt in de rookgassen. De schadelijke stoffen en zware metalen in de rookgassen binden zich aan dit mengsel en worden later door een weefselfilter er uitgefilterd. Om de rookgassen goed te vermengen met het additief wordt een door RUPPMANN ontwikkelde multicyloon ingezet. Na de weefselfilter verlaten de gezuiverde rookgassen via de schoorsteen de installatie.

Alle processtappen worden waargenomen door een automatisch werkend controlesysteem. Dit systeem is gebaseerd op Programmable logic controllers (PLC). Alle gegevens worden weergegeven en opgeslagen op een PC.

Referentie:

» SEON (CH)


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu