RUPPMANN - Edelmetaalrecycling, duurzaamheid in het teken van de schaarse grondstoffen - Ruppmann Verbrandingsinstallaties Benelux - Rue du Sablon 32 - 4711 Walhorn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

RUPPMANN - Edelmetaalrecycling, duurzaamheid in het teken van de schaarse grondstoffen

Sinds enkele jaren wordt de kwestie over het tekort aan grondstoffen steeds meer besproken. Als gevolg van de steeds meer merkbare globalisering en nieuwe technologiebehoefte in ontwikkelingslanden, evenals de opkomende markten zo als China en India, stijgt ondertussen de vraag naar " schaarse grondstoffen". Hiertoe behoren ook de edel- en halfedelmetalen, zo als goud, zilver of koper. Vanwege de veelzijdigheid van deze metalen, bijvoorbeeld in de telecommunicatie, in de auto-industrie of in de chemische industrie, is het slechts een kwestie van tijd voordat de natuurlijke bronnen zijn uitgeput (US Department of the Interior / US Geological Survey: Mineral Commodity Summaries 2007).

Aangezien deze prognoses is er een dringende behoefte aan een duurzame oplossing voor een resource-efficiƫnte vorm van recycling en hergebruik. De complicerende factor hierbij is, dat de edelmetalen in verschillende composietmaterialen te vinden zijn. Hiervoor zijn meerdere bewerkingen nodig, afhankelijk van het uitgangsmateriaal en de vereiste zuiverheidsgraad. De uitgangsmaterialen, vaak aangeduid als "slakken", zijn vaak verbonden met brandbare organische stoffen, zodat in de eerste verwerkingsfase vaak een verbrandingsoven wordt ingezet.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu